Matrix Dance

Matrix Dance, s-a născut din marea pasiune și  dragoste pentru dans, în anul 1997, în cadrul Casei de Cultură a Studenților Timișoara.

Irina Nedelcu-fondator și coregraf al trupei – a cucerit încă din primii ani scena competițiilor cu  doar 5 dansatori.

Cu timpul, grupul s-a mărit ajungând astăzi la aproximativ 90 dansatori, tineri studenți, adolescenți și copii.

Coregrafiile captivante, pline de ritm și culoare sunt interpretate cu multă pasiune de membrii talentați și dedicați ai formației.

Participarea frecventă la evenimentele culturale și concursurile locale,  naționale și internaționale i-a adus trupei atât recunoaștere pe plan national, cât și international,  fiind deținătoarea unui palmares impresionant de premii, medalii și trofee. 

Cel mai  marcant premiu îl reprezintă cel din anul 2017, când trupa aduce la Timișoara, Trofeul de la Sibiu Dans Festival-organizat de Casa de Cultură a Studenților din Sibiu. Tot aici, Matrix Dance obține  cu dansul ,Ain’ t your mama”,  premiul pentru cea mai bună coregrafie din concurs, aceasta  fiind aleasă din cele 50 de coregrafii participante.

Cu un repertoriu diversificat, Matrix Dance abordează diverse stiluri de dans: modern, jazz, contemporan, teatru-dans.

Matrix Dance înseamnă Pasiune, Ritm și Culoare, adică cele trei laturi ce definesc sigla trupei, în care se regăsește imprimat  prenumele coregrafului alături de  cheia sol.

Coregraf: Irina Nedelcu